Hotelleja ja The hotelleja

Porvoossa sijaitsee kaksi Suomen hurmaavinta ja pienintä boutiquehotellia: Hotelli Onni ja Hotelli Pariisin Ville. Siispä sinne excursiolle heinäkuun helteisinä päivinä. Aurinko paistaa ja ilma väreilee innostusta ja toivoa.

Hotelli Onnin kuuluisa brunssi on maineensa veroinen makuhermoja hivelevä kattaus. Mitä Onnin lautaselta ei löydy, sitä ei ihminen tarvitse. Vielä kun brunssin huuhtelee alas kuohuvaisella viinillä niin avot ja nam!  Jo on ihmiselo mukavaa. Onnin ja Pariisin Villen lisäksi istumme ja viihdymme kahvila Postre´ssa.  Nämä kaikki kolme hurmaavaa paikkaa ovat samojen omistajien hallussa.  Ja kyllä. Harri haluaa myös kahvilan Lillaniin. Olkoon menneeksi, sanoo Paula hurmioituneena Postres´n omatekemistä hilloista, jäätelöstä ja oivaltavasta sisustuksesta (tiskiä ei ole laisinkaan, mikä tuo lisää tilaa pieneen kahvilaan).

Elokuussa suunnataankin opintomatkalle Tukholmaan hullun innostunein odotuksin. Kohteena on Ett Hem, joka on meidän johtotähtemme hotellimaailmassa, The Hotelli, The One, paras, upein ja kaunein.

Kaikki odotukset täyttyvät. Kuin olisimme kylässä ihanien ihmisten kauniissa kodissa. Kodissa, jossa eteisessä on naulakollinen kauniita sadetakkeja asiakkaiden käyttöön, missä talon väki saa vieraat tuntemaan itsensä kotoisaksi ja jonka olohuoneessa voit valita suosikkisi vinyylilevyistä sulostuttamaan aamiaistasi. Huoh ja oih.  Paula kuolaa hunajaa eikä halua lähteä pois. Harri tekee tuttavuutta henkilökunnan kanssa. Edes iso lasku lähtiessä ei satu, koska elämys on sen arvoinen. Kunpa saisi säilöttyä edes promillen tästä tunnelmasta ja tuotua mukanaan Lillaniin…

dav

Vaikka ei haluaisi, on jatkettava matkaa ja siirryttävä seuraavaan kohteeseen. (Hirmuisen rankkaa tämä hotellistalkkaajan homma!) Hotellin nimi on Stallmästaregården. Kiva, vanhaan taloon rakennettu, Michelin oppaassakin suositeltu boutiguehotelli Brunnsvikenin rannalla. Hotelli ei yllätä, eikä aiheuta mukavuuselämystä, mutta on… ihan kiva. Nyt viimeistään varmistuu ajatus siitä mikä on The hotellin ja ihan kivan hotellin ero. Niin se vaan on että pienen pienistä jutuista muodostuu valtavan isoja ”huoh ja oih”-kokemuksia. Ja niistä pienistä jutuista on The Hotellit tehty.


3 thoughts on “Hotelleja ja The hotelleja

 1. Onpas mukavaa saada mukavan kävelymatkan päähän kiinnostusta herättävä tutustumiskohde. Jokohan teillä mahtaa olla Viinikassa majoitusta kevään lakkiaisten aikaan? Onko tulossa ravintolapalvelua ei majoittuville?

  Tykkää

  1. Hei Anniina! Lakkaisten aikaan emme uskalla vielä luvata majoitusta. Kesällä pyrimme avaamaan sekä hotellin, että kahvilan ja juhlatilan. Nämä viimeksi mainitut ovat kaikkien saatavilla.

   t. Lillanin väki

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s