Pölyinen joulutervehdys!

Vanhan talon remontointi on kuin alkaisi uuden ihmissuhteen. Alussa kaikki on uutta ja jännää. Tutustutaan hienovaraisesti toinen toisiimme. Katsellaan, edestä ja takaa. Kierrellään ja kaarrellaan. Sitten vähän kosketellaan ja tunnustellaan. Hiljalleen opetellaan toinen toisiamme.  Tutustumisen edetessä turhat kerrokset kuoriutuvat pois ja todellinen sielu alkaa löytyä. Tässä tapauksessa aitoja, käsin vuoltuja hirsiä, vanhaa rustiikkista tiiliseinää ja ponttilattiaa. Historiaa ja tarinoita talon vaiheista. Vintin kätköistä löytyy kauniita vanhoja ovia ja ikkunoita. Sielu on saanut kosketuksen ja aaah! Olet rakastunut!

Kuten hyvässä rakkaustarinassa konsanaan on matkassa monta värikästä vaihetta. Tässä tapauksessa myös. Muutamaan otteeseen on riidelty, oltu eri mieltä ja petytty. On tehnyt mieli kävellä ovesta ulos ja ripustaa remonttihanskat naulaan. Mutta viimeistään seuraavan aamun koittaessa ja keltaisen valon virratessa huoneesta toiseen on rakkaus taas voimissaan. (Viinikan mäellä on ihmeellinen keltainen valo. Jos et usko niin tule itse katsomaan!)

Remontin lomassa on monta juttua saanut varmistuksen. Lillaniin tulee yhdeksän tilavaa hotellihuonetta (myöhemmin vielä muutama lisää). Seitsemässä huoneessa on kylpyamme, yhdessä sauna. Nopea kenttätutkimus eli Whatsapp-kyselykierros ystäville antoi tuloksen 50 -9 kylpyamme vastaan sauna. Tämä oli vähän yllättäväkin tulos, sillä oletimme erityisesti miesten kannattavan saunaa, mutta toisin kävi. Myös miehet haluavat mieluummin hotellissa kylpyammeeseen kuin saunaan. Lillaniin tulee myös juhlatila, kahvila ja pieni putiikki, jonka tuotteet alkavat myös hiljalleen hahmottua. Kaikkea ihanaa on odotettavissa.

Olen valmis sanomaan tahdon! Tahdon pitää sinusta hyvää huolta, kunnioittaa luonnettasi ja historiaasi. Lupaan silitellä, huoltaa ja paijata. Haluan esitellä sinut koko maailmalle ja antaa muidenkin saada osansa hurmaavasta tunnelmastasi.

Rauhallista ja hyvää joulua!


6 thoughts on “Pölyinen joulutervehdys!

  1. Facebook feediini eksyi linkki tähän blogiin ja koska kaikki Viinikkaan liittyvä on lähellä sydäntäni, siirryin lukemaan. Jotenkin tämä uutinen teki minut niin iloiseksi ja onnelliseksi että tirautin muutaman kyyneleen! Jään suurella innolla ja mielenkiinnolla seuraamaan tätä projektia. Onnea ja menestystä!

    Tykkää

    1. Hei Erika! Lillanissa voi järjestää juhlat 30-50 hengelle, riippuen vuodenajasta. Jos varaa koko hotellin huoneineen päivineen (9 huonetta) voi juhlat järjestää noin 80: lle). Nämä luvut tarkentuvat vielä remontin edetessä, helmi-maaliskuussa tiedetään tarkat määrät. Silloin kannattaa olla meihin päin yhteydessä 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s