Kiitos!

Keitä nämä ihmiset ovat?

Keitä ovat nämä hienot, avuliaat, kannustavat, myötäelävät ja tunteensa ilmaisevat ihmiset?

Alkukesästä vierailimme ystäviemme luona pienessä Bugarachin kylässä Etelä-Ranskassa.

Viikon vierailun aikana meidät otettiin osaksi kyläyhteisöä; saimme kutsun kyläjuhliin, petanque-piireihin, koti-illalliselle, yöjatkoille sekä paikallisen taidenäyttelyn avajaisiin. Kyläraitilla meitä tervehdittiin omilla nimillämme ja kyseltiin kuulumisiamme. Aivan kuin kuuluisimme jo yhteisöön. Mitä ihmisiä! Vivé la France!

Kotiinpaluun jälkeen meitä odotti paluu todellisuuteen eli paluu remontin keskelle. Tarkoittaen jäätävää työmäärä. Loppukiri ennen kahvilan avaamista ja jo aikoja sitten luvattuja yksityisjuhlia. Viisi päivää aikaa saada tilat valmiiksi ennen ihmisille tärkeitä juhlia….. Ja. Katosta roikkuivat johdot, pinnat olivat ilman tapettia, sisääntulon portaat olivat rakentamatta, lattia asentamatta, keittiöstä tai wc:stä puhumattakaan..

Alkoi loppukiri. Kaikki ahkerat ja upeat työmiehemme, me mukaan lukien aloitimme loppukirin. Armottoman pelin aikaa vastaa. Painoimme töitä taukomatta 18 tuntia päivässä. Ja. Saimme valmista. Koska.

Koska ystävät, naapurit, ihmiset kylän raitilta tulivat auttamaan. Suomalaiset. Naapurit. Ystävät ja seudun väki. Nostivat kiviä kärryyn, maalasivat aitaa, kokosivat kalusteita, siivosivat ja maalasivat kivikylttejä. Kysyivät jaksamisia, toivoivat parasta ja elivät mukana. Olivat mukana.

Saatiin valmista. Juhlat onnistuivat ja ihmiset olivat tyytyväisiä.

Avasimme kahvilan. Kahvilan sisätiloihin.

Avasimme kahvilan ja ihmiset tulivat. Ihmiset tulivat ja kehuivat, kiittivät ja kannustivat. Suomalaiset, tamperelaiset ja kylänraitin miehet.

Tulivat toiset ravintolayrittäjät. Tulivat yrittäjät Pizzeria Sitkosta, Café Pispalasta, Spoon Brasseriesta, Heinätorista, Bakery Cafésta, Kaffillasta, Lotus Gardenista ….  toivottivat tervetulleiksi ja kertoivat auttavansa, jos vain mitenkään voisivat. Koska tietävät mitä on yrittää ja aloittaa.

Tulivat asiantuntijat. Tsemppasivat ja tarjosivat apuaan. Pasi, Petri, Ville, Olli, Juuso, Magalie ja Jari.

Keitä ovat kaikki nämä ihmiset? Hienot, kannustavat ja myötäelävät.

Vivé la Finlande!

Olemme sanattomia. niin kiitollisia. Kiitos.

 

blogi2blogi21blogi22

blogi30blogi6blogi8blogi10blogi12blogi7

blogi13


7 thoughts on “Kiitos!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s